fbpx

COMMUNITY DIARIES

11 december 2020
Zelfliefde

Zelfliefde

Je moet eerst van jezelf houden voor je van een ander kan houden. Dat is een uitspraak die je vaak hoort en waar een grote kern van waarheid in zit. Toch denk ik dat er velen zijn die houden van hun partner en misschien niet als eerste genoeg van hunzelf. Het is niet voor iedereen even gemakkelijk om van jezelf te houden. Liefde voor jezelf is wel heel belangrijk. Maar wat is zelfliefde eigenlijk?

Zelfliefde is het houden van jezelf, het tevreden zijn met jezelf en het waarderen van jezelf. Jezelf accepteren in alles wat je doet, bent of wilt zijn. Zelfliefde betekent dat je jouw imperfecties omarmt. Maar hoe doe je dat nu, meer liefde voor jezelf?

Tips voor zelfliefde

Liefdevolle gedachten

Koester liefdevolle gedachten. Door je liefdevolle gedachten aandacht te geven, groeit je zelfliefde. Wees dus lief voor jezelf en behandel jezelf zoals je je beste vriend of vriendin zou behandelen. Geef jezelf complimenten. Kijk in de spiegel en geef jezelf complimenten over hoe je eruitziet en als je haar er echt niet uitziet geef jezelf dan een compliment over hoe leuk die bril je bijv. staat. Ook kun je affirmaties tegen jezelf in de spiegel zeggen. Ik accepteer mezelf zoals ik ben, ik ben waardevol, ik ben sterk en krachtig etc.

Bouw aan je eigenwaarde

Wanneer je jezelf regelmatig een schouderklopje geeft, bouw je aan je eigenwaarde. Probeer te accepteren dat je wel eens een fout maakt. Meestal accepteer je eerder van een ander dat deze een fout maakt en ben je voor jezelf veel strenger. Je blijft jezelf maar herinneren aan wat je fout hebt gedaan en bij een ander zeg je: Kan gebeuren. Probeer lief te zijn voor jezelf.

Blijf bij jezelf

Merk op wat je voelt en wat je intuïtie je ingeeft. Blijf bij jezelf. En luister en handel niet alleen naar wat de omgeving van je verlangt. Probeer je niet continu aan te passen aan de wereld om je heen, cijfer jezelf niet weg, zodat anderen tevreden kunnen zijn. Jij moet je omgeving duidelijk maken dat ze jou behandelen zoals jij dat wenst. Dat doe je door grenzen te stellen en ze te handhaven wanneer ze worden overschreden.

Laat je ego los

Probeer je ego los te laten. Je ego is een herhalend stemmetje in je hoofd, de kant van jou die beledigd kan worden, teleurgesteld kan raken, bang kan zijn en continu piekert en nadenkt. Probeer erachter te komen als je gedachten hebt of deze van je ego afkomen of van jezelf, dit kun je doen door te mediteren. Je kunt ook (in meditatie) ontdekken dat je gedachten en jij twee losse dingen zijn.

Zorg voor je lichaam

Zorg goed voor jezelf door gezond te eten, bijvoorbeeld biologisch en/of vegetarisch. Neem voldoende rust, maar blijf ook in beweging, maak bijvoorbeeld iedere dag een wandeling of ga regelmatig sporten. Het is ook belangrijk om naar de signalen van je lichaam te luisteren wanneer iets te veel is. Als je bijvoorbeeld moe bent of je niet zo lekker voelt, doe dan een dagje rustig aan.

Leef in het moment

Probeer in het moment te leven en leef met aandacht. Denk niet te veel in het verleden of in de toekomst. Accepteer dat je leven ups en downs kent en dein rustig mee op de golven van het leven. Hoe meer je in het moment kunt leven, des te minder je piekert over het verleden en de toekomst. Als we van onszelf houden, en zelfliefde ervaren zullen we liefde en licht uitstralen. De mensen die naast ons leven zullen deze verandering in onze energie bemerken en geraakt worden door onze liefde en licht. Deze energie gaat echter nog verder.

Laat een bericht achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Wil je als eerste op de hoogte blijven
van de Community Diaries?

Schrijf je hieronder in en ontvang als eerst een notificatie!

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

Divine Flow

  • Aanmelden

Community

  • Aanmelden
  • Veelgestelde vragen
  • Shop

Contact

  • Over ons
  • Contact
  • Samenwerken