fbpx

COMMUNITY DIARIES

22 november 2020
Waarom is aarden zo belangrijk en wat is het doel?

Waarom is aarden zo belangrijk en wat is het doel?


Er zijn zoveel gedachtes over wat aarden nu precies is en waar het voor dient. Als je “aarden” op internet opzoekt komen er allerlei verschillende betekenissen en doelen naar boven drijven. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen aarden om na een meditatie beter terug te keren in je lichaam, het zou ook je immuunsysteem kunnen beschermen. Voor de een is het belangrijk om door middel van aarden met beide benen op de grond te blijven staan, de ander gebruikt het weer als bliksemafleider tegen stress en overprikkelheid. Het blijkt dat iedereen een eigen interpretatie heeft van aarden.  

Zielsontwikkeling is ook hier in de dualiteit mogelijk. Waarom zouden we anders in een driedimensionaal fysiek lichaam zijn geïncarneerd? Maar een voorwaarde voor deze zielsontwikkeling is wel dat de ziel volledig in ons driedimensionale lichaam is ingedaald. Een goede aarding is dus heel belangrijk. Als je je ontwikkelingspotentieel wilt verwezenlijken.  

Als we ons fysieke aspect onderdrukken of niet naar waarde schatten, bestaat het gevaar dat we van het aardse wegvluchten en daarmee de ontwikkeling van onze ziel blokkeren. Daarom is het belangrijk om het wortelchakra te activeren. Om de noodzakelijke aarding en verbinding met de aarde tot stand te brengen. Zielsontwikkeling vindt altijd plaats in het hier en nu. En in ons geval betekent dit: in onze huidige 3-D sfeer, in ons huidige leven, in onze huidige levensomstandigheden.  

Iedereen heeft een eigen manier van aarden die bij hem of haar past. De een gaat lekker buiten wandelen, de ander voelt zich prettig bij mediteren. Belangrijk is dat ieder het op zijn eigen manier doet.

8 tips om te aarden:
– Op blote voeten lopen
– Werken in de tuin
– Wandelen of hardlopen in de natuur
– Yoga
– Mediteren
– Edelstenen, zoals zwarte toermalijn, jaspis, tijgeroog of heliotroop. Deze kun je een plekje in huis geven of in je hand houden tijdens het mediteren
– Visualiseer een grondingskoord vanuit je stuitje, wat jou verbindt met de kern van de aarde
– Het activeren en versterken van je wortelchakra
– Aardingsoefeningen, zoals met je voeten op de grond staan en visualiseren dat er vanuit je voeten wortels de aarde ingaan

Laat een bericht achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Wil je als eerste op de hoogte blijven
van de Community Diaries?

Schrijf je hieronder in en ontvang als eerst een notificatie!

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

Divine Flow

  • Aanmelden

Community

  • Aanmelden
  • Veelgestelde vragen
  • Shop

Contact

  • Over ons
  • Contact
  • Samenwerken