fbpx

COMMUNITY DIARIES

9 april 2022
De start van de community

Ik neem je mee naar het moment wanneer het idee voor de community tot mij kwam. Het begon allemaal met één bijzonder boek.
 
In de nazomer van 2020 kwam mijn moeder na drie weken vakantie in Spanje thuis. Vol enthousiasme begon ze meteen over een boek wat ze had gelezen. Ze had namelijk te weinig boeken meegenomen en besloot haar Nederlandse overbuurvrouw op de camping te vragen of ze een boek mocht lenen. De lieve vrouw had wel een aantal boeken, maar ze twijfelde wel of mijn moeder geïnteresseerd zou zijn. Mijn moeder vertelde haar dat zij hier nog wel eens naast zou kunnen zitten. Ze kreeg van haar het tweede deel van de Christina von Dreien reeks. Deze had ze binnen no-time uitgelezen en raakte helemaal enthousiast. Dus, toen ze eenmaal thuis was besloot ze meteen alle drie de delen te kopen.
 
Zodra de boeken binnenkwamen begon ze met het eerste deel en begon ik met het tweede deel. Natuurlijk had mijn moeder al vol lof gesproken over deze boeken, maar dit was écht boven verwachting. Ik vond spiritualiteit altijd mega interessant, maar voordat ik de boeken van Christina had gelezen wist ik niet zo goed wat ik moest met de spirituele wereld. Ik had al veel meegemaakt op spiritueel gebied – the good, the bad and the ugly. Het was moeilijk om mijn draai erin te vinden. Het intrigeerde mij ontzettend, maar eigenlijk snapte ik er niets van en had ik helemaal geen kennis.
 
Het boek was een echte eye-opener. Voor het eerst las ik iets waarvan ík wist dat het allemaal waar was, zonder dat het mij ooit verteld of uitgelegd was. Het voelde als thuiskomen in een wereld waar ik hoorde. Op elke bladzijde stond zoveel informatie over de spirituele wereld en gedurende het boek zijn er zoveel vragen die ik al jaren had beantwoord. Door het lezen van het boek kwam ik erachter wat de spirituele wereld écht inhield, hoeveel er nog te leren viel en hoezeer je jezelf kan ontwikkelen als ziel. Het voelde waanzinnig!
 
Er was een moment waar ik een stukje las over verbinding met gelijkgestemden. Dit was een stukje wat ik vanaf jongs af aan al miste. Mijn moeder heeft jarenlang in een spirituele groep gezeten waar ze regelmatig afspraken en zich gezamenlijk spiritueel ontwikkelde. Maar dit was er nooit voor kinderen, jongeren of later voor volwassenen. Ik kwam erachter dat de meeste spirituele en bewuste mensen, jong én oud, vaak leven op hun eigen eilandjes. We hebben dan niet van elkaar door dat we met dezelfde onderwerpen bezig zijn. Soms (dit herkent iedereen denk ik wel) kom je een onbekende of juist bekende tegen die dan ineens verteld dat hij/zij bijvoorbeeld Reiki geeft of geïnteresseerd is in spirituele onderwerpen. Waarvan je mond dan half open valt en je meteen denkt: ‘Jij? Ben jíj spiritueel?’ waarna vaak het gevoel van vreugde je overvalt omdat je er eindelijk een maatje/gelijkgestemden bij hebt! In ieder geval iemand die een beetje hetzelfde denkt (want vaak betekend dat dat je niet écht een gelijkgestemden hebt ontmoet waarmee je wil afspreken). Het moment dat ik opnieuw het woord verbinden las en het besef kwam dat als het er nú niet is, ik het dan maar ‘moet’ doen, voelde ik een enorme lichtbal van energie mijn lichaam ingaan. Het was magisch wit/zilver licht en bleef hangen bij mijn buik. Toen ik dit waarnam kwam het tweede besef: ‘Oh, shit! Dit moet ik écht gaan doen!’. Ik had dit nog nooit zo meegemaakt. Het gevoel was zo enorm sterk en krachtig dat ik er niet om heen kon. En toen kwam het derde besef binnen, ik had zojuist mijn zielsmissie ontdekt.
 
Op dat moment werkte ik twee dagen in de week als grafisch vormgever voor een zorgorganisatie en was ik de andere dagen in de week bezig met het creëren van een online programma (voor het maken van illustraties). Ik was totaal nieuw en onbekend met het maken van online programma’s. In die tijd bouwde ik voor het eerst een website met behulp van tutorials en was ik al ruim een jaar bezig om de inhoud en alles eromheen te maken. Ik had alle scripts voor mijn online programma geschreven en ik moest het alleen nog opnemen en inspreken. Totdat ik dus ineens mijn zielmissie had ontdekt. Omdat ik er zo’n sterk gevoel bij had, accepteerde ik meteen het ‘verlies’ – uiteindelijk heb ik precies alles geleerd wat ik nodig had voor het bouwen van de website en community. Vol energie ging ik aan de slag!
 
Het lezen van de Christina von Dreien reeks, is de start van mijn spirituele ontwaking geweest. Eindelijk begreep ik de spirituele wereld meer, kon ik gebeurtenissen en ervaringen beter plaatsen en kon ik mezelf ontwikkelen zodat ik er geen ‘last’ meer van ondervond. Vol energie begon ik met het creëren van een website én een community. De community was in eerste instantie alleen voor het ontmoeten van gelijkgestemden, werken in groepen en ontwikkelen in spirituele groepen. Naarmate ik nóg meer ontdekte over de spirituele wereld, vond ik het belangrijk om nog meer elementen aan de community toe te voegen.

Na zes maanden was het ineens zover – de community was nog niet af, maar ineens voelde ik heel sterk aan dat het tijd was om mijn baan op te zeggen. Een stap waar ik klaar voor was, ook al had ik gedacht dat ik de community zou opstarten naast mijn baan. Zodat ik niet in een enorm gat zou vallen. Maar nu zou ik in een gat ‘springen’ en vertrouwen op het vangnet. Een paar dagen na het sterke gevoel over deze grote stap, had ik mijn baan opgezegd.

Nu zijn we nog eens zes maanden verder! Ik had nooit verwacht dat het zó lang zou duren! Ik had mijn baan opgezegd met het idee dat alles dan veel sneller zou gaan en ik met een of twee maanden online zou kunnen. Alles heeft veel langer geduurd omdat ik zelf de volledige community had gebouwd (een hele grote uitdaging), waarna ik in de laatste maanden gekozen had voor een community via een software. Iets wat op langere termijn een betere oplossing is. Ik ben tenslotte geen websitebouwer 😉

Ik kijk met veel dankbaarheid terug naar de afgelopen periode. Ik heb namelijk nog nooit zoveel geleerd, zoals in het afgelopen jaar! Ik ben een stuk wijzer, mijn kennis en visie is enorm verbreed en ik heb mezelf gigantisch ontwikkeld. Het was veel vallen en opstaan (tranen van verdriet en blijdschap) maar dankzij mijn doorzettingsvermogen en volharding is het gelukt! De community is nu online! En dat allemaal door een bijzonder gevoel, na het ontdekken van mijn zielsmissie!

Ik kijk ontzettend uit naar de periode die gaat volgen, het avontuur wat met zich mee komt en de lessen die ik mag gaan leren!

Laat een bericht achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Wil je als eerste op de hoogte blijven
van de Community Diaries?

Schrijf je hieronder in en ontvang als eerst een notificatie!

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

Divine Flow

  • Aanmelden

Community

  • Aanmelden
  • Veelgestelde vragen
  • Shop

Contact

  • Over ons
  • Contact
  • Samenwerken